VÄSTERBOTTENSKRUSTADER MED LÖJROM
29
aug
aug

VÄSTERBOTTENSKRUSTADER MED LÖJROM
12 stora eller 24 små färdiga krustader
200 g Västerbottensost
2 dl naturell färskost
1 nypa salt
80 g löjrom
1 polkabeta
3 msk vitvinsvinäger
1 dl skalade solroskärnor
Havssalt & svartpeppar
Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr stekpanna.
Skala polkabetan och hyvla ytterst tunna skivor i en mandolin eller med en osthyvel. Lägg skivorna på ett fat och häll över vinägern. Salta och peppra lätt och låt stå i kylen i minst 30 minuter.
Riv den underbara osten och blanda med färskosten. Smaka av med svartpeppar.
Fyll krustaderna med ostkrämen nästan ända upp.
Lägg sedan ner en klick löjrom, rostade solroskärnor och två skivor polkabeta i varje krustad och låt den största av njutningar infinna sig.