Durward Kirby Burger

04
Dec

Durward Kirby Burger

4 portioner

600 g högrevsfärs, grovmalen
1 litet knippe bladpersilja
2 klyftor vitlök, pressade
äppelcidervinäger
flingsalt & svartpeppar
vattenmelon
hamburgerbröd
tomat
romansallad
dijonnaise (1 del majonnäs, 1 del dijon)

Tänkt på att inte överarbeta färsen. Finhacka persilja och blanda med 1 msk äppelcidervinäger, flingsalt och svartpeppar. Blanda sedan så varsamt som möjligt ihop det med färsen. Lätta händer, vi vill inte ha en kompakt smet.

Provstek en bit i en torr gjutjärnspanna. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma burgare, återigen med lätt hand, pressa absolut inte mer än nödvändigt, bara så att de precis håller ihop.

Stek burgarna på hög värme på stekbord eller i gjutjärnspanna till brynt färg på båda sidor.

Servera burgarna på bottenbröd, dijonnaise, sallad, tomat, burgare, vattenmelon och toppbröd. Galet bra!

//Frederik Zäll

04
okt
Globala Champagnedagen 2018!        ...
Läs hela inlägget
Vi erbjuder en mängd varierande evenemang i inriktningen mat, dryck...
Läs mer här
Boka vår lokal till era fester. Vi hjälper både företag & privat-personer...
Läs mer
GastroAcademy i samarbete med:
Följ Gastro Academy på: