BOURBON CHRISTMAS HAM & BACON MARMELADE

30
Nov

CHRISTMAS HAM

10 portioner

1 rimmad julskinka, cirka 2,5 kg (välsköljd)
hela kryddnejlikor
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl bourbon
1 dl honung
1 dl kryddig senap
1 dl sirap

Trimma fettkappan till cirka 1 cm. Skåra hela kappan i ett fint rutmönster. Sätt en kryddnejlika i varje ruta. Klä en ugnsform med folie och lägg i skinkan.

Blanda samman alla ingredienser till glazen och pensla skinkan rikligt. Ugnsbaka skinkan till 68°C i 110°C. Det tar cirka 3 timmar beroende på ugn, skinkans starttemperatur och skinkans form.

Pensla med mer glaze varje halvtimme och även när den är klar. Låt vila och bli rumstempererad, pensla ytterligare en gång då.

BACON MARMELADE

16 skivor välrökt bacon i tärnignar
1 dl lönnsirap
1 dl äppelcidervinäger
½ dl kalkonbuljong (el kyckling)
1 lagerblad

Stek baconet tills det precis fått en gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Torka ur pannan. Lägg tillbaka bacon tillsammans med sirapen och låt sjuda i 1 minut. Slå på vinäger och låt sjuda i ytterligare cirka 8 minuter, tills vätskan halverats. Slå på buljong och lagerblad, koka vidare i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar och låt sedan svalna i minst 30 minuter.

04
okt
Globala Champagnedagen 2018!        ...
Läs hela inlägget
Vi erbjuder en mängd varierande evenemang i inriktningen mat, dryck...
Läs mer här
Boka vår lokal till era fester. Vi hjälper både företag & privat-personer...
Läs mer
GastroAcademy i samarbete med:
Följ Gastro Academy på: